
Bietentaart met geitenkaas (vega)
Dit recept is sowieso een goed idee om eens te proberen. Bij ons thuis vindt iedereen dit heerlijk, ook de kinderen.

Ingrediënten:
3 bieten
7 plakjes bladerdeeg
50 gram crème fraîche
100 gram geitenkaas
1 handje walnoten
peper
zout
dille
Benodigdheden:
Ovenschaal
Oven
Pan
Dunschiller
Mes
Snijplank
Bereidingswijze:
1. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat dit in een ovenschaal ontdooien.
2. Schil de bieten en kook ze voor ongeveer 20-30 minuten. Als je ze in plakjes kunt snijden gaat het sneller. En gebruik je voor-gegaarde bieten dan ben je helemaal snel klaar.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
4. Bekleed de schaal met bladerdeeg (die de bodem en zijkanten). Bewaar nog bladerdeeg voor er bovenop.
5. Meng in een schaaltje de crème fraîche, peper, zout, honing, dille en een beetje water.
6. Leg 1 laag bieten op de bladerdeeg. En smeer daar het crème fraîche mengsel bovenop.
7. Leg de overige bieten daar bovenop.
8. Maak je schaal af met de geitenkaas en walnoten(stukjes) er op. En sluit de vorm met bladerdeeg.
9. Zet de schaal een klein half uurtje in de oven tot de bladerdeeg goudbruin is geworden.
10. Eetsmakelijk!