Chiapudding
Met dit recept maak je voor 2 keer een gezond en lekker ontbijtje of lunch. Je kunt natuurlijk ook de hoeveelheden halveren, dan heb je gewoon voor 1 keer. Het handige aan dit recept is dat het heel goed vooraf te maken is en ‘on the go’ op te eten. Chiapudding kun je gebruiken als vervanger van yoghurt of kwark.
Benodigdheden:
Bakje of glazen pot
Ingrediënten:
40 gram chiazaadjes
200 ml (plantaardige) melk
1 eetlepel honing
theelepel kaneel
Toppings van fruit, zaden en noten.
Zo maak je het:
1. Doe 40 gram chiazaad in afsluitbaar bakje of pot. Zelf gebruik ik graag een glazen pot.
2. Doe hier de melk bij en roer goed door. Zet de pot 5 minuten in de koelkast.
3. Roer vervolgens nog een keer goed door.
Als de pudding te vast is en niet echt op pudding lijkt (lees kikkerdril ;)) dan mag er nog wat water of melk bij.
4. Doe de chiapudding in een bakje en top dit af met bijvoorbeeld; blauwe bessen, amandelen, kokosrasp, rozijnen, pompoenpitten, banaan.
5. In een afgesloten bakje/potje kun je de chiapudding nog 2 dagen bewaren.