Favorieten februari 2020

Favorieten februari 2020

25 februari 2020 Uit Door Ilze Post

Februari is weer op zijn eind. Deze maand duurde voor mijn gevoel erg lang, wat jij? Het leek ook wel herfst in plaats van winter. Toch is er weer veel gebeurd en ik heb ik een paar favorieten voor je op een rij gezet, om je wellicht te inspireren.

Werk & studie
In de afgelopen tijd ben ik op mijn werk nog meer gedoken in ‘EDI’. Daardoor geniet ik meer van het lesgeven, want nu geef ik instructie tot de kinderen het écht snappen. Mooie parelmomenten heb ik de afgelopen tijd in mijn klas gehad.

Ook ben ik begin februari gestart met een nieuwe opleiding: kindercoaching.
Het was echt even een stap, want waarom zou je gaan studeren? Maar ik had zo’n drang om te leren, en ik vind dit wel echt heel tof om te doen. Ook hoop ik op deze manier kinderen nog beter te kunnen begeleiden. Dus daar staan je dan, met 3 dikke readers…. 🙂

Op Postgevat is het om deze reden wat stiller dan normaal, want ik ben in mijn vrije tijd dus nu ook aan het studeren.

Favoriete programma’s
Qua televisieprogramma’s ging ik ook de diepte in. Deze drie programma’s zijn inspirerend om te kijken, wel met een rauw randje.
Over mijn lijk, waarin jonge mensen met kanker gevolgd worden en waarin er mooie gesprekken over leven en dood plaatsvinden.
Back on track, over jonge mensen die iets ingrijpendst hebben meegemaakt, waar ze met een enorme uitdaging zichzelf overwinnen.

Als je wilt lachen of nog ideeën zoekt voor een kamp of feestje:
De Alleskunner, een spelprogramma van 100 mensen die 1 voor 1 afvallen (ik moet vooral om de liedjes lachen die ze erachter zetten).

Favoriete boek
Duizendmaal dank, ik heb eindelijk uitgelezen. Hier heb ik serieus bijna een jaar over gedaan. Elke keer dat ik las een paar bladzijden, omdat er zoveel in staat. Nu is hij uit. En ik ga hem zeker over een paar jaar weer opnieuw lezen.
Kom en Zie, is een boekje voor de 40 dagen, waarin je kunt toeleven naar Pasen. Ik vind het mooi om deze tijd te gebruiken om bewust bezig te zijn met wat Jezus voor ons heeft gedaan.

Daniëldieet
Op het moment dat ik dit typ zit ik op 1/3 van het Daniëldieet, waarin ik 10 dagen ga eten zoals Daniël uit de Bijbel. Hier deelde ik eerder een blog over.
Dit doe ik voornamelijk om mijn lichaam weer te ontgiften, want ik at niet meer helemaal zoals ik zou willen. En ik vond het mooi om dit in de 40-dagentijd te doen.

Favoriete dingen om te doen:
– In februari had ik een heleboel gezellige etentjes met vriendinnen en Laurens, echt heerlijk! Eten en praten zijn toch wel mijn favorieten.
– Wandelen in het park, dat blijft echt mijn favoriet. Voornamelijk ‘s ochtends vroeg in het zonnetje 🙂
– Naar de dierentuin, we halen alles uit het Blijdorp-abonnement. Nu gingen we samen met een vriendin en de kinderen.
– Lezen, voornamelijk in mijn studie. Ik voel me echt een nerd, maar het past zo goed bij me.
– Zingen, dat doe ik nog steeds heel graag en het liefst iedere dag.

Voorbereiden op Pasen:
Ik schreef al over ‘Kom en Zie’ en het Daniëldieet. Als gezin zijn we ook bezig met de 40-dagentijd. We hebben een knutselpakket van Sprankel Studio, dit hebben we 2 jaar geleden ook gebruikt. We lezen elke dag een stukje, zingen en verwerken het Paasverhaal op verschillende manier.
De kinderen zijn ook heel enthousiast.

Als je niet veel tijd hebt, maar toch dagelijks stil wilt staan bij Pasen, dan is de Spotify-serie van het Nederlands Bijbelgenootschap ‘Dagvers’ een tip. Elke dag delen ze een stukje van ongeveer 4 minuten, waarbij ze een Bijbeltekst voorlezen en je een praktische vraag meegeven.

Favoriete lied:

Ik wens je een mooie maart! Tot de volgende blog.
Liefs,
Ilze