Hoe het nu met me gaat…

Hoe het nu met me gaat…

1 december 2021 Uit Door Ilze Post

… dat lees je hier.
Het is al bijna 2 jaar geleden dat ik voor de laatste keer een blog schreef.
Dat was in februari 2020, daar deelde ik mijn favorieten van dat moment.
Er is heel veel veranderd in mijn, in ons leven sinds die tijd.
Toen wisten we nog niet in wat voor een tijd we terecht zouden gaan komen.
Ik ben vlak na die tijd in verwachting geraakt, van ons derde kindje. Daardoor veranderde er natuurlijk ook een heleboel. Ik ben begonnen aan een studie, in de wetenschap dat hij stevig onderbroken zou kunnen gaan worden door de komst van een kindje. En ik stond in die tijd nog voor de klas. Verder hoefden we nog geen afstand te houden, mondkapjes werden niet gedragen en in quarantaine gaan deed ook nog niemand.

Hoe gaat het?
De vraag was hoe het nu met me gaat, daar kan ik redelijk kort op antwoorden: het gaat goed met me.
Ik ben enorm dankbaar voor hoe ik in mijn vel en energie zit. Toen ik net mijn blogs teruglas, met name van de burn-out, werd ik daar gewoon een beetje emotioneel van. Want als ik toen had geweten hoe ik daaruit zou komen, wat had dat anders geweest. Ik heb altijd geloofd dat alles meewerkt ten goede, maar wat ben ik veranderd in de afgelopen jaren. Mijn hart is vol van dankbaarheid voor hoe ik nu mag leven en hoe ik voor mezelf zorg.
Er zijn zoveel gebieden in het leven die ik hier zou kunnen beschreven, laat ik het zo kort mogelijk houden.
Fysiek: ben ik bezig met het opbouwen van hardlopen, vanochtend heb ik voor het eerst 2 km achter elkaar gerend in 15 minuten. Iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik heb meer energie dan ooit, zo voelt het in ieder geval. ‘s Avonds hang ik niet voor de t.v., oké soms en dan is dat ook prima. Maar ik ben lekker actief!
Mentaal: zit ik lekker in mijn vel, natuurlijk heeft ieder z’n ding, maar ik kan zeggen dat ik goed voor mezelf zorg en over mezelf denk (en dat is anders geweest)
Gezin: Ik geniet enorm van onze drie (!) kids. Nooit gedacht dat ik drie kindjes zou krijgen en al helemaal niet met een leeftijdsverschil van bijna 5 jaar (Jesse en Lize). Maar wat is het leuk, wat een rijkdom!
Werk & Studie: Op dit moment ben ik 2 dagen in de week op de Tamarschool te vinden. Daar doe ik twee verschillende werkzaamheden. Ik ondersteun onze IB-ers door alle arrangementen aan te vragen en te monitoren. Daarbij heb ik veel contact met ouders, collega’s en zit ik regelmatig in de schoolbanken. Ik vind het een leuke uitdaging en ik leer steeds weer.
Daarnaast mag ik al als kindercoach aan de slag, ik coach op dit moment 5 leerlingen in een traject waarbij ik 5x 45 minuten met ze werk. Wat is dat gaaf zeg! De combinatie van leren in de theorie en toepassen in de praktijk is heel waardevol. En de kinderen hebben er ook nog iets aan 🙂

En nu verder?
Bij deze heb ik Postgevat weer opgepakt, dat zou zomaar kunnen betekenen dat hier binnenkort meer blogs verschijnen.
Ik lees nog steeds graag in de Bijbel en spit teksten graag tot in de grondtekst uit, dat zou hier zomaar kunnen komen. Ook ben ik me in het laatste jaar gaan verdiepen in essentiële oliën, daar is een hele wereld voor me opengegaan waar ik ook vast nog wel eens wat over zal delen.
Daarnaast houd ik er nog steeds van om te koken en bakken. Een recept misstaat hier ook niet. En ik vond de favorieten-blogs ook altijd heel leuk om te maken.
Hoe het nu verdergaat, ik beloof niets, alles vanuit enthousiasme en rust. Dat heb ik wel geleerd. Als je graag op de hoogte wilt worden gehouden of er een nieuwe blog komt, kun je ergens je e-mail invullen.
Of je kunt me volgen op Instagram @ilzepostgevat

Ik wens je een heerlijke decembermaand en tot de volgende blog!