Licht!

Licht!

25 oktober 2022 Uit Door Ilze Post

Er ligt iets op m’n hart, ik wil iets met je delen.
Terwijl er mensen zijn die zich klaarmaken om Halloween te vieren, maak ik me klaar voor een heel ander feest. Het raakt me als ik alle skeletten en verwijzingen naar de dood zie hangen in de straat. Ik vind het niet normaal om dat soort dingen aan m’n kinderen te laten zien. Zijn er niet al genoeg uitdagingen, is er niet genoeg ellende? Om die reden en nog een aantal, vieren wij de avond van Halloween op een hele andere manier. Ik wil het Licht verspreiden, want ik geloof dat dat is wat we nodig hebben. Iedere dag, maar zeker als het om ons heen donkerder wordt.

Voor onze kinderen en bekenden organiseer ik ook dit jaar weer een Lichtfeest. Een feest waarop gezelligheid, liefde en samenzijn centraal staat.
Vorig jaar was het een groot succes en was het voor de kinderen niet eens interessant wat er allemaal door de straat heen ging. We hebben toen patatjes gegeten, pompoenen uitgehold in gezellige vormen een discofeestje gehouden en marshmellows geroosterd boven een vuurtje en warme chocolademelk gedronken met slagroom.
Ook dit jaar zal daar op lijken, we gaan alleen nu glas versieren met verf, stickers en misschien zelfs met yoghurt in plaats van de pompoenen.
Op deze website kwam ik een aantal toffe DIY’s tegen.

Daarnaast wil ik de kinderen iets meegeven over licht, wat het is en ook dat God Zelf Licht is. Daarvoor ga ik deze filmpjes laten zien:
Een filmpje van Clipphanger
Spoken Word over Licht (Make Some Noise Kids)
Licht – lied (Make Some Noise Kids)

Ben ik boos op de mensen die wel Halloween vieren? Nee. Snap ik dat ze het doen? Nee, dat eigenlijk ook niet. Als je van een afstandje kijkt, zonder dat je misschien gelovig bent, is het toch best gek wat er allemaal gebeurd?!

En hoe kan het ook anders, de afgelopen week las ik bijna iedere dag een Bijbeltekst over Licht.
Ik deel er drie met je.
1 Johannes 1:5
God is Licht en in Hem is geheel geen duisternis.


1 Johannes 2:8b (NKJV)
Because the darkness is passing away, and the true light is already shining.


Psalm 27:1
De HEER is mijn licht, mijn behoud,
wie zou ik vrezen?
Bij de HEER is mijn leven veilig,
voor wie zou ik bang zijn?


Ik wil je uitdagen om de komende dagen een ander geluid te laten horen. Misschien heb ik je met deze blog wel mogen inspireren om zelf een lichtfeestje op touw te zetten. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk.
Let your light shine!