25 oktober 2022 Uit

Licht!

Door Ilze Post

Knoflooksaus

14 januari 2020 Uit

Dit recept is heel snel klaar en zó lekker!En ook nog best wel verantwoord. Binnen 5 minuten zet je een verse saus op tafel! Ingrediënten:3 eetlepels kwark1 theelepel dillesnufje zoutsnufje peperkneepje honing2 teentjes knoflook Benodigdheden:knoflookperseetlepelbakje   Bereidingswijze: Doe de kwark in een bakje. Pers de knoflook er boven uit. Doe er een snuf zout en…

Door Ilze Post

Mosterd-preisoep

9 januari 2020 Uit

Dit recept is geïnspireerd op een recept van Co (Co with the flow). Hij stond op haar Instagram. Van haar mocht ik hem uittypen en met jullie delen. Een snel en simpel recept met een heerlijk resultaat. Ik heb alle ingrediënten in het recept verdubbeld. Benodigdheden:– Staafmixer– Grote soeppan– Snijplank– Mes Ingrediënten:– 2 preien– 2 uien–…

Door Ilze Post

Havermoutkoekjes

7 januari 2020 Uit

Om deze havermoutkoekjes sta ik bekend in de familie. Als je suikervrij wilt eten, zijn deze heel geschikt, maar heel lekker.Het zijn brosse niet te zoete koekjes, die redelijk verantwoord zijn. Benodigdheden:OvenFoodprocessorMixer met deeghaakBakpapier Ingrediënten (voor 12 koekjes)150 gram havermout (meel) 150 gram volkorenmeel100 gram roomboter (of deels kokosolie)100 gram (gemengde rozijnen en/of een paar…

Door Ilze Post

Zadencrackers

4 januari 2020 Uit

Dit recept komt van Australische bodem. Mijn schoonzus bakt al een lange tijd deze gezonde crackers. En ik maak ze van een foto van haar recept. Ik kreeg veel positieve reacties op de heerlijke crackers, daarom deel ik het recept hier. Benodigdheden:OvenMengkomWeegschaalBakpapierDeegroller Ingrediënten:2 eetlepels chiazaad2 eetlepels psyllium 600 gram zaden (gemengd)3 eetlepels kokosoliezouteventueel kruiden Bereidingstijd:…

Door Ilze Post

Recept pasta pesto (vega)

2 januari 2020 Uit

Dit recept kun je maken met verse pesto, dat is wat duurder maar ook lekkerder. Je kunt ook kiezen voor een makkelijkere en meer budget manier, dan gebruik je pesto uit een potje. Benodigdheden:– Staafmixer/foodprocessor– Hapjespan– Snijplank– Mes Ingrediënten:– 2 uien– 100 gram (verse) spinazie– 3 teentjes knoflook– pesto (vers of uit een potje)– basilicumplantje…

Door Ilze Post

Favorieten november & december 2019

30 december 2019 Uit

Het jaar 2019 is alweer bijna voorbij. Wat zijn de afgelopen 2 maanden ontzettend snel gegaan! En wat is er veel gebeurd in 2019. Misschien bij jou ook wel… kijk eens terug en ontdek wat je allemaal gedaan hebt, bereikt hebt, waar je geweest bent en met wie. Dat is vast veel, ook veel om…

Door Ilze Post

Daniëldieet/experiment

22 december 2019 Uit

De afgelopen week was ik bezig met het Daniëldieet, of noem het een experiment. Gebaseerd op wat Daniël uit de Bijbel at, ben ik gaan eten. Hoe dat ging en wat ik eruit geleerd heb, deel ik hieronder met je.Daniël 1:8–12 Daniël kiest ervoor om met zijn vrienden 10 dagen alleen plantaardig voedsel te eten…

Door Ilze Post

Rusten is heel krachtig (Jesaja 30:15)

26 november 2019 Uit

Een tijdje geleden kreeg ik tijdens het wandelen een tekst in gedachten: ‘In quietness an rest is my strenght’ Na zoeken in de Bijbel heb ik hem gevonden in Jesaja 30, in deze blog deel ik wat ik daar voor prachtige schat vond. Jesaja 30:15 (Herziene Statenvertaling) Want zo zegt de Heere HEERE de Heilige…

Door Ilze Post

Havermout-appel-ontbijt

13 november 2019 Uit

Ingrediënten:– 100 gr havermout (waarvan 60 gr havermeel)– 40 gr roomboter/kokosolie (of een beetje van allebei)– 2 appels– 1 peer– 2 eetlepels honing – kaneel– snufje zout Benodigdheden: – oven– ovenschaal– lepel–  evt. foodprocessor Werkwijze Verwarm de oven op 180 graden voor. Doe de roomboter en/of kokosolie in de ovenschaal en zet in de oven…

Door Ilze Post

Favorieten oktober 2019

7 november 2019 Uit

HerfstJa, dit is zijn mijn eerste herfstfavorieten In september lag de website Postgevat eruit. Ik houd zo ontzettend van de herfst. De prachtige kleuren en geuren 🙂 Eerder in oktober deelde ik al een heerlijk herfstrecept. Favoriete dingen om te doen:* Afgelopen maand vond ik het superleuk om de keuken weer in te gaan. We…

Door Ilze Post